Projecten en rollen

Onze projecten zijn zeer divers. We treden daarbij op in verschillende rollen.

Adviseur: onderzoeken, gesprekken voeren, analyseren en verslag uitbrengen. De oorspronkelijke raadgevende rol van een organisatieadviseur vervullen wij graag. Vooral omdat het zo volstrekt duideljik is hoe de verantwoordelijkheden liggen: wji ons vak, u het uwe!.

Interimmanager: soms even nodig, iemand die op de winkel past, Of iemand die met beleid en verstand een paar dingen verandert in uw organisatie. Omdat vreemde ogen dwingen.

Facilitator en procesbegeleider: veel, het meeste gelukkig, gaat 'vanzelf' min of meer goed. Maar soms helpt een beetje smeerolie. Om de samenwerking te vergemakkelijken, om vastgevroren situaties te ontdooien, om te laten zien dat de betrokken stellingen niet meer productief zijn.

Projectontwikkelaar/trainer: soms wil je gewoon iets nieuws en moet dat geleerd worden. Een nieuwe werkwijze in samenwerking, een andere manier van communiceren, samen beleid ontwikkelen, je management greep laten houden op ontwikkelingen, enz.

Projectleider: uit capaciteitsoverwegingen of omdat vreemde ogen dwingen of omdat er specifieke kennis is vereist. De reden maakt ons niet uit, we kunnen ook optreden als projectleider. Inhoudelijk variƫrend van softwareontwikkeling tot het inrichten van een afdeling.