Vragen en antwoorden

Wij krijgen geregeld vragen over ons werk. Sominge keren met regelmaat terug. Enkele antwoorden vind u hier alvast.

splash.jpg
  1. Doet u ook aan cultuurverandering? Jazeker, elk project begint in onze optiek met het vasstellen van de gewenste cultuur. Maar we beschouwen 'cultuur' nooit als een fenomeen dat los van doelen, strategie, structuren, beloningsregels, etc. 'veranderd' kan worden. Cultuur verandert pas als alle betrokkenen de noodzaak ervan inzien.
  2. Doet u ook strategische advisering?Jazeker. Maar wij zullen veel aarzeling moeten overwinnen voor wij gaan opschrijven wat goed is voor u.
  3. Doet u ook aan Business Process Redesign?Nee. We kunnen u wel helpen in gesprek te komen met uw mensen, zodat u optimaal van hun kennis en ervaring gebruik kunt maken bij veranderingen die hen (en eventueel zelf) nodig lijken.
  4. Gebruikt u SIGMA? Zie vraag 3.
  5. O, u bent zeker verandermanager? Inderdaad, maar u waarschijnlijk ook. Daarom kijken wij ook graag naar wat nu al van waarde is en verzorging behoeft. Wij geloven niet in verandering om de verandering; daar wordt iedereen vooral erg moe van.
  6. Gebruikt u ook ICT projecten om een oprganisatie te veranderen? Goede vraag. Meestal is het echt verstandiger eerst de gewenste verandering goed tot je te laten doordringen en iedereen van belang daar in mee te krijgen. Als dan blijkt dat een bepaalde ICT oplossing nodig is om de gewenste doelen te halen, dan roept dat stuk alvast veel minder weerstand op.