Onderwijs diensten

children_in_a_primary_education_school.medium.jpgZylt levert zijn bijdrage onder andere vanuit de expertise die is opgebouwd in het landelijke programma voor 'Passend Onderwijs'. Wij zien veel van de vragen die op een antwoord wachten als een samenwerkingsvraag. Onze diensten passen daarbij:

  • Passend Onderwjs in de MR. Vaak een lastig onderwerp: er is geen expertise, te weinig belangstelling, een afwachtende houding. Wij geven voorlichting, helpen nadenken over de positie en rol van de MR.
  • Hoe toets je of de samenwerking met andere scholen gedragen worct door leerkrachten en ouders. Kun je een bovenbestuurlijke raad daarvoor inrichten, of een themaraad.Wij hebben modellen.
  • Hoe betrek je het leerkrachtenteam in deze ontwikkeling. Is domweg scholen genoeg? Een profiel en een visie, helpt dat voldoende? Wij helpen het team hierover de eigen ambitie en grenzen te formuleren en concrete oplssingen te vinden.
  • Ouderparticpatie is een kernveriste vor Passen Onderwijs, maar voor lek onderwijs. Wij hebben veel ervaring en idee├źn hoe je dat aanpak.
  • Samenwerking organiseren in een netwerk van scholen. Passend Onderwijs betekent afspraken maken. Niet iedereen kan alles doen. Ieder zijn eigen profiel helpt onvoldoende. Hoe leg je alles naast elkaar. Hoe vind je de tekorten en overschootten. Hoe zorg je dat niet iedereen er metr de gemakkeljke oplossingen vandoor wil gaan. Wij hebben gespreksmodellen en analyse gereedschap.