Zylt, zilt, zout

Zout willen we graag zijn; het zout in de pap desgewenst (dat betekent: heel weinig verdienen), maar liever worden we gevraagd om eens ongezouten de waarheid te vertellen. Wat u dan met een korreltje zout mag nemen. Als we dan maar niet met het zout komen als het ei al op is (te laat dus). Op alle slakken zout leggen is niet onze stijl, maar af en toe wat gezouten scherts mag u wel verwachten, liever dan dat we zout in de wonden strooien.

Enfin, spreekwoorden en associaties genoeg bij zout. Maar 'zout' leek ons geen mooie naam. En ook te hard. We zijn meer van zilt: licht gezouten, met een herinnering aan mooie tijden, verre gezichten, stranden, de zee. Maar gewoon 'zilt' was niet sjiek genoeg en bovendien zijn er vele visrestaurans die zo heten. Dan liever wat sjieker. Zylt.

We houden van van de associaties die Zylt oproept.
dig052-07-002-75279_haliet.jpgZoutige steen, kristallen, regelmatige vormen, korreligheid
zee.jpgZee, golven, eeuwige beweging, veranderlijkheid en toch hetzelfde, deinen op gevaar
strand.jpgZand, strand, plakkerig aan je voeten, meebewegend met je wil
wolken_op_zee.jpgWolken, vriendelijke luwte voor de zon, vreselijke donder en regen, schaapjes, enge mannen, vreemde giraffen


Wij houden van buiten zijn, zeilen op zee, bewegen en actief zijn. Samen ondernemen, samen aan het werk, samen bezig zijn levert zoveel meer op dan samen praten over of je zult gaan samen-werken.

Zylt